Aiheesta on kirjoiteltu tuhansia artikkeleja. Sitä on käsitelty elokuvissa ja tv-ohjelmissa. Sen tiimoilta on syntynyt liioittelu skandaaleja. Mutta miten siihen pitäisi suhtautua terveydenhuollon ja liikkumisen kannalta näin yksityishenkilönä?

Sikapossunuha on opettanut taas jälleen kerran, että ainakaan tässä aiheessa ei voi fuskata. Terveydenhoidon toimenpiteet tulee suorittaa niin, että se tapahtuu puhtaasti ja sterilisti. Siihen kuluu tuhansin kiloin kertakäyttöjätettä, mutta siitä ei voida säästää. Ihmisen tämän päivän terveys vastaan luonnon tila tulevaisuudessa on vaikea yhtälö.

Liikkuminen paikasta toiseen on jokaisen ihmisen oikeus. Väline on vain valittava tarpeen mukaan. Toisinaan on pakko käyttää omaa autoa, kun esim kesämökille ei vie julkinen liikenne. On toki myös niin, että tässä tapauksessa usein matkaan tulee kerralla myös paljon tavaraa ja sitä lienee hankala kuskata muutoin, kun oman auton kyydissä? Työ- ja harrastekulkeminen milloin se on mahdollista on syytä suorittaa junalla tai bussilla

Ainoa mutta on toki tässä, ettei vammainen aina pääse kyytiin, esim jos hän sattuu tulemaan asemalle "muille matkustajille vaarallisella sähkömopolla". Yritä siinä sitten käyttää julkistaliikennettä, säästää luontoa meille ja tuleville sukupolville..

Ei aina ihan onnistu, mutta pakko yrittää.